Cum calculăm ratingul - sportsplanner.com

Cu siguranță v-ați întrebat, cum se calculează ratingul evenimentelor care apar în calendarul Sportsplanner.com. În acest articol ne-am propus să vă explicăm pe larg modul de acordare a punctajului pentru evenimente.

Punctajul este compus din 3 părți: Ratingul Sportsplanner.com, scorul utilizatorilor, estimarea numărului de participanți.

  • Ratingul Sportsplanner.com
Sunt numărate toate edițiile unui eveniment care au fost introduse pe SportsPlanner.com din 2012 începând. Evenimentele care au un număr de ediții introduse pe site, mai mare sau egal cu diferența dintre anul calendaristic curent si anul 2012 vor obține punctaj maxim, adică 5 din 5. Restul evenimentelor primesc un punctaj eșalonat pe numărul de ani de existență a calendarului.
  • Scorul Utilizatorilor
Orice utilizator are posibilitatea de a înregistra un scor pentru fiecare eveniment care apare în calendar. Veridicitatea celor neautentificați se confirmă pe email. Utilizatorii pot introduce un punctaj între 1 și 5, 5 fiind punctajul maxim și trebuie să lase un comentariu justificativ pentru opțiunea lor.
  • Estimarea Numărului de Participanți
Orice utilizator are posibilitatea să anunțe dacă a participat în trecut la un eveniment, sau dacă are în plan sa participe. De asemenea poate opta pentru varianta negativă, respectiv, nu a participat la eveniment și/sau nu va participa în viitor. Răspunsul pozitiv se punctează cu 5 puncte, răspunsul negativ primește 1 punct, lipsa unui răspuns lasă scorul evenimentului nealterat.


Cele 3 părți sunt apoi ponderate după cum urmează:

(Ratingul Sportsplanner.com * 5 + Scorul Utilizatorilor * (4 + Numărul de recenzii) + Estimarea Numărului de Participanți * 1) / (10 + Numărul de recenzii)