Cupa Colțea - Trofeul Vintilă Cristescu | Alergare în Brașov (RO), 26 octombrie 2019

 

Cupa Colțea - Trofeul Vintilă Cristescu

  
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest

Eveniment

Denumirea:
Cupa Colțea - Trofeul Vintilă Cristescu
Când:
Sâmbătă, 26. Octombrie 2019
Unde:
Parcul Tractorul - Brașov, Brașov
Ramuri sportive:
Alergare, Cros
Site-ul evenimentului:
http://www.ajabrasov.ro/ro/
Cupa Colțea - Trofeul Vintilă Cristescu

Descriere

1. Prezentare Cupa Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu”

Prima ediție a Cupei Colțea - Trofeul „Vintilă Cristescu” a avut loc sub forma unui concurs interjudețean de cros pentru copii, juniori, tineret și seniori.

În acest an, odată cu desfășurarea ediției a 2-a, Cupa Colțea devine un concurs național de atletism pentru seniori legitimați la cluburi și asociații sportive din România.

La Cupa Colțea vor participa și atleți amatori de toate vârstele (copii, tineri, adulți), urmând astfel unul din obiectivele AJA Brașov, de a promova și de a încuraja practicarea atletismului de către tot mai multe persoane, dornice de mișcare, relaxare, socializare și petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, într-unul din cele mai frumoase parcuri sportive din România.

Cupa Colțea reprezintă și un bun prilej de descoperire și de selecție a viitorilor mici atleți, care vor fi legitimați la secția de profil a Clubului Sportiv Colțea.

CS Colțea 1920 Brașov este continuatorul clubului Colțea Brașov, grupare din perioada interbelică, înființată de vânătorul de munte Vintilă Cristescu. Polisportiv desăvârșit, acesta a fost primul reprezentant al Brașovului la Jocurile Olimpice de Vară (1928), la Amsterdam, unde s-a înscris în proba de maraton.

Câștigător al primului maraton organizat în România și multiplu campion național în aceeași probă (1921, 1923, 1925, 1926, 1927), Vintilă Cristescu a alergat și în crosul de 10.000 din 21 iulie 1922, de la Brașov (38:40).

Spre cinstirea sa, Trofeul „Vintilă Cristescu” îi va reveni câștigătorului la 10.000 metri (atleți legitimați seniori) și câștigătoarei la 8.000 metri (atlete legitimate senioare).

2. Data și locul desfășurării

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, în Parcul Sportiv Brașov.

3. Traseu

Traseul de concurs este amenajat în Parcul Sportiv Brașov (fostul Parc Tractorul) și este un traseu omologat de Federația Română de Atletism (FRA).

Zona de Start/ Sosire va fi între Patinoarul Olimpic, fântâna arteziană și ieșirea din subteranul Gării Centrale Brașov.

Traseul parcurge aleile din parc, înconjuară Patinoarul Olimpic, terenul de fotbal și pista de role, iar un tur de traseu măsoară 1.000 metri (1 kilometru).

Parcul Sportiv se află în municipiul Brașov, pe Strada Turnului la numărul 5.

4. Distanțe și categorii

A). Atleți legitimați, seniori (1996 și mai mari) 

10.000 m      masculin

8.000 m        feminin

În concurs sunt acceptați și seniori U23/ tineret (1997-1999).

B). Atleți amatori                         

3.000 m                    Fete + Băieți 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani;             

8.000 m                    Feminin 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani;

10.000 m                  Masculin 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani

5. Program

Ora 8:30, start înscrieri și validări la fața locului (toate cursele)

Ora 9:30, închidere înscrieri și validări 10.000 m

Ora 10, start 10.000 m

Ora 10:30, închidere înscrieri și validări 8.000 m

Ora 11, start 8.000 m

Ora 11:30, închidere înscrieri și validări 3.000 m

Ora 12, start 3.000 m

Ora 12:45, festivitate premiere

 

6. Premii, clasamente

Pentru atleții legitimați, organizatorul oferă premii în bani, după cum urmează:

Masculin 10.000 m

Locul 1                       1.500 Lei

Locul 2                       1.000 Lei

Locul 3                       800 Lei

Feminin 8.000 m

Locul 1                       1.500 Lei

Locul 2                       1.000 Lei

Locul 3                       800 Lei

Sumele declarate sunt nete și le vor fi achitate premianților în numerar, după festivitatea de premiere (la Patinoarul Olimpic Brașov).

Celor doi câștigători ai probelor de 10.000 m (atleți legitimați seniori) și 8.000 m (atlete legitimate senioare) le vor fi înmânate câte un Trofeu „Vintilă Cristescu”.

Atât la atleți legitimați, cât și la atleți amatori, ocupanții primelor 3 locuri în clasament vor fi premiați cu diplome și medalii, dar și cu alte premii în bunuri, în funcție de sponsori și parteneri.

Clasamente atleți amatori, pe fiecare categorie de vârstă în parte, feminin și masculin: 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani

Fiecare categorie de vârstă trebuie să aibă minim 3 atleți înscriși și validați la secretariatul concursului, înaintea startului.

7. Condiții de participare

La Cupa Colțea (ediția a 2-a) nu se percepe taxă de înscriere!

Pentru a participa la Cupa Colțea și pentru a primi numărul de concurs (la validare, la secretariatul competiției, sâmbătă 26 octombrie, orele 8:30-11:30), fiecare alergator, indiferent de vârstă, trebuie să îndeplinească, în același timp, următoarele condiții:

A). Să fie înscris în concurs;

B). Să prezinte un Act de identitate pentru verificare la validare. În plus, sportivii legitimați vor avea la ei legitimațiile, cu viza medicală la zi;

C). Să semneze Declarația pe Proprie Răspundere (pentru Adult sau pentru Părinte-Tutore-Reprezentant Legal);

D). Să își asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau pagubă suferit(ă) în timpul concursului. Organizatorul își declină orice responsabilitate pentru astfel de situații neplăcute și nedorite, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament;

E). Să își asume responsabilitatea că are capacitatea fizică și că are un aviz medical pentru a participa la cursa la care s-a înscris, organizatorul declinându-și orice responsabilitate cu privire la orice problemă medicală aparută înaintea, în timpul sau ulterior Evenimentului.

F). Să citească Regulamentul pus la dispoziție la locul de concurs și publicat pe site-ul organizatorului (ajabrasov.ro) sau pe site-ul official al întrecerii (ajabrasov.ro/cupacoltea).

ATENȚIE! Din motive întemeiate, organizatorul își rezervă dreptul de a interveni cu modificări în Regulament și Program, modificări pe care le va anunța în timp util, pentru o corectă și o eficientă informare a tuturor celor interesați, pe site-ul ajabrasov.ro, pe site-ul competiției ajabrasov.ro/cupacoltea, pe paginile de Facebook „Asociatia Judeteana de Atletism Brasov” și „Cupa Colțea-Trofeul Vintilă Cristescu”, sau prin informări în ziua și la locul desfășurării manifestării, înainte sau în timpul derulării acesteia.

8. Înscrieri și validări

În perioada 20 septembrie-25 octombrie 2019 (ora 17), se fac înscrieri online, completând formularul special aflat pe site-ul oficial al competiției, ce poate fi găsit la adresa URL: ajabrasov.ro/cupacoltea.

În ziua de vineri, 25 octombrie, în intervalul orar 17-20, se fac înscrieri și la biroul deschis la Coresi Shopping Resort, la scenă.

În ziua concursului (sâmbătă, 26 octombrie), în intervalul orar 8:30-11:30 se fac înscrieri și validări după Programul anunțat în Regulament! Doar după validare concurentul va primi numărul de concurs.

9. Cronometraj

La Cupa Colțea va fi cronometraj electronic.

Sistemul de cronometrarj electronic constă în faptul că numărul de start și chip-ul sunt integrate. Astfel, se evită confuzia între numărul de start și numărul chip-ului, iar concurenții nu trebuie să plătească garanții pentru chip-uri sau să predea chip-ul după încheierea întrecerii. Numerele de concurs sunt imprimate pe hârtie specială, foarte uşoară, rezistentă la rupere şi apă.

Sistemul de cronometrare înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecarui alergător. Punctele de control vor fi amplasate la linia de start, dar și pe traseu.

La probele de ștafetă, atleții vor efectua schimbul prin predarea-primirea unui dispozitiv electronic, numai în interiorul spațiului de schimb delimitat și semnalizat.

ATENȚIE! Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.

Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, vizibil pe partea din față. Va fi descalificat, automat, orice alergător care pe toată distanța cursei nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.

În ziua concursului, nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) după închiderea înscrierilor și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători, această încălcare a Regulamentului ducând la descalificare!

Rezultatele și clasamentul vor fi afișate în direct, în timpul evenimentului, pe site-ul companiei de cronometraj și imediat după terminarea concursului, pe site-ul oficial al AJA Brașov, adică ajabrasov.ro.

Respectarea traseului de concurs și a Regulamentului, inclusiv trecerea prin punctele de control vor fi asigurate de arbitri FRA.

10. Asistență medicală

Participarea în competiție le este permisă numai persoanelor care nu au probleme medicale și care au capacitatea fizică și pregatirea să concureze.

Prin înscrierea la Cupa Colțea și participarea la concurs, fiecare participant declară și își asumă pe propria sa răspunderefaptul că este apt medical să participe la cursa la care s-a înscris și că a consultat în acest sens un medic de specialitate, care i-a acordat avizul să concureze la cursa la care s-a înscris.

Participantul îl exonerează de orice răspundere pe organizator în legătură cu orice problemă medicală, de orice natură, aparută în timpul sau după participarea la eveniment.

În zona de Start/ Sosire va staționa, permanent, un echipaj de ambulanță de tip B1.

Tot în zona de Start/ Sosire va fi amenajat un punct special de împrospătare, unde alergătorii vor beneficia de apă plată, fructe, batoane și/ sau alte băuturi răcoritoare.

11. Comunicare oficială

Toate informațiile oficiale, despre și în legătură cu evenimentul Cupa Colțea vor fi transmise prin intermediul canalelor de comunicare oficiale ale AJA Brașov, mai precis:

– site www.ajabrasov.ro;

- site competiție www.ajabrasov.ro/cupacoltea

– pagini Facebook „Asociatia Judeteana de Atletism Brasov” și „Cupa Colțea-Trofeul Vintilă Cristescu”.

De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul să transmită informații oficiale, de ultim moment, inclusiv la locul desfășurării concursului.

12. Organizator

Cupa Colțea este organizată de ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE ATLETISM (AJA) BRAȘOV, denumită „organizator” în toate documentele și comunicările oficiale (regulament, adrese, comunicate, informări etc.), în parteneriat cu CLUBUL SPORTIV COLȚEA 1920 BRAȘOV și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV, cu co-finanțare de la CONSILIUL JUDEȚEAN BRAȘOV, cu susținerea și sprijinul altor instituții, sponsori și parteneri.

Prezentul Regulament se completează cu toate celalte prevederi și regulamente ale Federației Române de Atletism (FRA).

Pentru informații în plus: 0735.852.040, [email protected]


Loc desfășurare eveniment

Parcul Tractorul
Locul:
Parcul Tractorul
Localitatea:
Brașov
Județul:
Brașov
Țara:
Romania

Ce te-ar mai putea interesa ...

Cele mai căutate evenimente din Alergare (RO)






10.05.2020

Alte evenimente Sâmbătă, 26. Octombrie 2019 (RO)



Natural Park Vacaresti, Bucharest

Tabăra Valea Budului, Margineni

Bazinul de înot Reșița, Reșița



Calendar event RO

<<  Ianuarie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sa  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  91012
13141516171819
202122232426
2728293031